Nieuws Limburg Meer dan 4% rendement: goed gewerkt!

Meer dan 4% rendement: goed gewerkt!

Meer dan 4% rendement: goed gewerkt!

Eco2050, de coöperatieve vennootschap die werd opgericht door het Limburgse klimaatbedrijf Nuhma, heeft de aandeelhouders een rendement opgeleverd van meer dan 4%. De vast én nieuwe investeerders in offshore windenergie krijgen bovendien de kans om in te tekenen op nieuwe aandelen, aangezien er voor 5 miljoen euro een extra uitgifte wordt gelanceerd.

Eco2050 heeft een algemene vergadering gehouden waarop de 752 coöperanten zich akkoord hebben verklaard met een rendement van 4,09%. Niet slecht in tijden dat spaarboekjes vaak een negatieve rente opleveren… Eco2050 belegt het geld in offshore windparken, meer bepaald de 3 groeperingen (C-Power, Rentel en SeaMade) met samen 154 windturbines voor de Belgische kust. Ze leveren energie voor zowat het jaarverbruik van 1 miljoen gezinnen.

Maar de Limburgse coöperatieve wil nog meer Limburgse burgers en maatschappijen warm maken om in groene energie te investeren. Daarvoor werd een uitgifte gedaan van nieuwe aandelen ter waarde van 5 miljoen euro. Al vanaf 50,33 euro kan er worden ingestapt bij Eco2050. Het leidt geen twijfel dat deze stock snel zal uitverkocht zijn…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.