Nieuws Limburg Meer dan 60 nieuwe jobs vlakbij Ford Genk

Meer dan 60 nieuwe jobs vlakbij Ford Genk

Meer dan 60 nieuwe jobs vlakbij Ford Genk

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), op een boogscheut van Ford Genk, kondigt aan meer dan 60 nieuwe medewerkers te zullen aanwerven. “In tijden dat veel van onze medewerkers via het ontslag van één van hun familieleden, de gevolgen van de sluiting bij Ford Genk voelen, willen wij onze rol blijven spelen om het economische weefsel in Genk te versterken,” zegt ZOL-voorzitter Tom Arts.

De directie, artsen en medewerkers van het ZOL hebben door deel te nemen aan de actie De Luidste Post, donderdag hun medeleven betuigd met de werknemers van Ford Genk. “Veel van onze eigen medewerkers zijn rechtstreeks betrokken partij,” aldus Tom Arts. “Ze hebben een partner of een dicht familielid dat bij Ford of één van de toeleveranciers tewerkgesteld was. Dat deze mensen nu hun job verliezen, zorgt voor veel onzekerheid in hun omgeving.”

Tom Arts 2Als teken van veerkracht die de regio moet typeren, kondigt het ZOL alvast 57,6 nieuwe, voltijdse functies aan. “Het gaat vooral om gespecialiseerde verpleegkundigen en kinesisten, maar ook voor de poetsdienst en voor het technisch onderhoud zoeken we nog personeel,” weet de voorzitter. “Gezien een aantal van hen deeltijds willen werken, gaat het minstens om 60 mensen die we een job kunnen aanbieden. De aanwervingen starten vanaf januari 2015. We zullen dan voor het eerst de kaap van 3.000 medewerkers bereiken. Daarmee dragen we een steentje bij aan de versterking van het economische weefsel van de regio. Een rol die we willen blijven spelen. En misschien kan dit vooruitzicht toch een lichtpuntje betekenen in deze duistere tijden…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.