Nieuws Limburg Meer mest doet cijfers Tessenderlo Group groeien

Meer mest doet cijfers Tessenderlo Group groeien

Meer mest doet cijfers Tessenderlo Group groeien

Chemiereus Tessenderlo Group heeft een uitstekend eerste kwartaal 2011 achter de rug. De opbrengsten stegen in vergelijking met Q1 van 2010 met 18,3% tot 670,9 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 30,1 miljoen (vorig jaar nog verlies), en de REBITDA kwam met 65,8 miljoen euro uit op meer dan het dubbele van vorig jaar. Tegelijk werd ook de schuld fors afgebouwd.

Redenen van het succes zijn onder meer de verhoogde vraag naar zwavelhoudende meststoffen in de landbouwsector (die onder meer bij Tessendero Chemie in Ham worden gemaakt) en de positieve conjunctuur in het algemeen. Omdat wordt verwacht dat deze tendensen zullen aanhouden, wordt ook voor Q2 een verdere verbetering verwacht, zowel van opbrengsten als winst. Tessenderlo Group spreekt zelfs al van gunstige voorruitzichten tot ten minste eind 2011.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.