Nieuws Limburg Meer werk voor Limburgse wegenbouwers

Meer werk voor Limburgse wegenbouwers

Meer werk voor Limburgse wegenbouwers

De orderboekjes van de Limburgse wegenbouwers zijn goed gevuld. Dat heeft Bas van de Kreeke, voorzitter van VlaWeBo-Limburg gezegd naar aanleiding van de jaarvergadering van de organisatie van Limburgse wegenbouwbedrijven. De bouwradar, die de conjunctuur aanduidt, geeft aan dat het herstel van de markt zich doorzet. “In april van dit jaar zag 67 procent van de wegenbouwers zijn orderboekje toenemen,” zegt Bas van De Kreeke. “Vooral grote en middelgrote bedrijven hebben een orderboekje dat verder reikt dan drie maanden. Ook bij de overheidsopdrachten stijgt de vraag licht. Het prijsniveau is hetzelfde als vorig jaar. 56 procent van de middelgrote bedrijven ziet de prijzen echter dalen. In 62 procent van de bedrijven worden meer aanwervingen verwacht.”

Volgens Bas van de Kreeke is er echter ook een schaduwzijde. “Uit de bevraging blijkt ook dat de sterk stijgende grondstofprijzen roet in het eten kunnen gooien. Zo zijn de bitumenprijzen van december 2010 tot mei 2011 met liefst 65 procent gestegen. Ook het betalingsgedrag van de klanten is voor verbetering vatbaar.” Tenslotte pleit de voorzitter voor administratieve vereenvoudiging.

GC

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.