Nieuws Limburg Meer werkzoekenden starten met eigen bedrijf

Meer werkzoekenden starten met eigen bedrijf

Meer werkzoekenden starten met eigen bedrijf

Maak Werk Van Je Zaak, een project dat werkzoekenden ondersteunt om hun ondernemersdroom waar te maken, kent erg veel succes. Syntra, de VDAB en het Europese fonds ESF, die
hiervoor de handen in elkaar slaan, zijn tevreden over de vorderingen om werkzoekenden die dromen van een eigen zaak, een optimale start te geven.

“Deze samenwerking biedt deelnemers de kans om het noodzakelijke attest bedrijfsbeheer te behalen, een businessplan op te stellen en aan hun ondernemerscompetenties te werken,” aldus Chris Venken van Syntra. “Ze krijgen bovendien gratis begeleiding van een startersadviseur om zo de drempels naar het ondernemerschap stap voor stap weg te werken.”

Op een jaar tijd wist het project 142 nieuwe ondernemers te overtuigen om daadwerkelijk te starten. Dit gebeurde nadat meer dan 1.300 mensen hadden zich aangemeld, waarvan er 194 kandidaten werden geselecteerd.

Volgens startersadviseur opleiding limtec van Syntra Limburg, ligt het succes van het project vooral in de persoonlijke aanpak. “Wij doen onze uiterste best om de werkzoekenden een begeleiding op maat aan te bieden. Dit doen we o.a. door tal van opleidingsmogelijkheden en door hen opvolging en coaching voor te schotelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.