Nieuws Limburg Meermans richt nieuw productiehuis op

Meermans richt nieuw productiehuis op

Meermans richt nieuw productiehuis op

OneZero is de naam van een nieuw productiehuis, dat via diverse formats, medewerkers online met elkaar laat connecteren. Drijvende kracht achter het initiatief is Jeroen Meermans van Total-e in Beringen. Hij ging hiervoor in zee met de comedy-consultants van The Forge.

“Samen van thuis uit staren naar een gedeeld scherm, met volle slides, onder begeleiding van een saaie speech. Dat is voor velen onder ons hoe we het laatste jaar geconnecteerd zijn geweest met onze collega’s en leidinggevenden”, zegt Jeroen Meermans. “We zijn dan wel meer dan ooit online verboden, maar met elkaar connecteren lijkt moeilijker dan ooit. En omdat het virtueel werken wel nog even zal blijven duren, is het dé uitdaging om online een gemeenschappelijke beleving te creëren die medewerkers echt met elkaar verbindt. Daar willen we met OneZero een antwoord op bieden.”

Het nieuwe productiehuis is voor het uitwerken het concept in zee gegaan met wetenschappers. “Mensen zijn geen rationele machines”, weet zegt Michaël Van Damme, een gedragswetenschapper die het concept mee uitwerkte. “Hun motivatie wordt niet louter bepaald door wat er op het einde van de maand op de rekening wordt gestort. Het is veel breder dan dat. Een gemeenschappelijk identiteit beleef je nu niet op kantoor, maar online. Een poster met daarop de kernwaarden van de organisatie is niet meer voldoende. Medewerkers moeten dit nu online kunnen beleven en de manier waarop dat gebeurt, maakt een wezenlijk verschil.”

Heel concreet biedt OneZero diverse formats aan, waar collega’s als echte tv-sterren, samen aan kunnen deelnemen. Zo is er de informerende uitzending met een echt bedrijfsjournaal, of een diepere Expert Talk. “Er zijn ook formules die voor een meer relaxte beleving gaan, met een humoristische saus”, legt Meermans uit. “We combineren daarbij gekende televisieformats met online mogelijkheden. Er is veel meer interactie mogelijk, waardoor het publiek nauwer betrokken is. Zo is er de talkshow Late Night of Improv TV. Allemaal interactieve business games waar humor een vaste plaats in heeft. Er zijn bovendien coaches ter beschikking om de spontaniteit nog verder te kunnen opdrijven. Schrijf maar op: dit wordt fun!”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.