Nieuws Limburg Meest duurzame bedrijven van Limburg: geen 13 in een dozijn

Meest duurzame bedrijven van Limburg: geen 13 in een dozijn

Meest duurzame bedrijven van Limburg: geen 13 in een dozijn

Alledaags is het zeker niet: voor het eerst zijn 13 Limburgse bedrijven erin geslaagd om het duurzaamheidscertificaat van de Verenigde Naties te behalen. Een gevolg van het traject dat ze de voorbije 3 jaar onder de vleugels van Voka Limburg hebben afgelegd.

Voka begeleidt al vele jaren ondernemingen, die via tal van duurzame acties voor mens en milieu, streven naar het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Ze kunnen zich elk jaar opnieuw inschrijven om nieuwe doelstellingen te bereiken en zo een substantiële bijdrage te leveren aan de duurzame transformatie van onze economie. Wie 3 jaar na elkaar het Charter binnenhaalt, kan zich kandidaat stellen voor het Unitar SDG Pioneer Certificaat. Dat is een unieke onderscheiding die de Verenigde Naties toekent aan ondernemingen die systematisch acties opzetten om de 17 zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen.

Voor het eerst zijn er 13 Limburgse bedrijven in geslaagd om zo’n Unitar SDG Pioneer Certificaati in de wacht te slepen. Ze maken deel uit van een groep van 100 ondernemingen die voor ons land geselecteerd werden. Meer concreet gaat het om Center Parcs Erperheide, Center Parcs Vossemeren, Elep, Eloy Beton, Engels Logistics, Fruit at Work, Itzu, LRM, LTV, Orbix, Prefamac Chocolate Machines, Vecarro en Veldeman Bedding.

“We werken elke dag aan een gezonde en duurzame toekomst door een steentje bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de VN”, zegt Luc Lormans van Itzu, één van de laureaten. “Dat werk zien we nu bekroond met het officiële VN-duurzaamheidscharter. Wat een boost om ons duurzaamheidspad ook de komende jaren te blijven bewandelen!”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

LRM steekt prise in stort en plas

Op de Terhills-site in Dilsen-Stokkem werden zopas twee splinternieuwe zonnenpanelenparken officieel in gebruik genomen. Het gaat om eentje op het… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.