Nieuws Limburg Megadistributiecentrum in Tessenderlo

Megadistributiecentrum in Tessenderlo

Megadistributiecentrum in Tessenderlo

Het nieuwe distributiecentrum van de groep Stanley Black & Decker in Tessenderlo wordt het grootste dat de laatste drie jaar in België is gebouwd. Op het industrieterrein Ravenshout komt een complex van 150.000 m², vlakbij het Albertkanaal en de containerterminal in Meerhout. Er is een investering van ruim 40 miljoen euro mee gemoeid. De Australische groep Goodman, een beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar, mag het project bouwen.

De fusiegroep Stanley Black & Decker, die werktuigen verkoopt onder merknamen als Black & Decker, Stanley, Bostitch en DeWalt, liet midden dit jaar al weten dat het zijn logistieke activiteiten in Tessenderlo wil centraliseren. Nu zijn er nog centra in Aarschot, Mechelen en Tongeren. Dat laatste wordt voor Black & Decker uitgebaat door Ceva Logistics. Ceva had het jaar voordien nog een vijfjarig contract met zijn klant Black & Decker afgesloten. Maar de fusie tussen Stanley en Black & Decker besliste daar anders over.

De plannen voor een nieuw distributiecentrum in Tessenderlo zorgt voor ongerustheid bij de 160 personeelsleden in Tongeren. Ze kunnen allemaal in het nieuwe distributiecentrum aan de slag, maar dat betekent wel 50 km verder gaan werken. Ook in Mechelen en Aarschot zijn er 60 en 40 jobs bedreigd. Ceva Logistics in Tongeren wil nieuwe klanten aantrekken voor zijn distributiecentrum.

Het nieuwe complex wordt weldra al gedeeltelijk in gebruik genomen. Eind november moet er bijna 65.000 m² klaar zijn. Alles samen zal het distributiecentrum maar liefst 93 laadkades tellen waar vrachtwagens af en aan rijden voor de verdeling van bouw- en doe-het-zelfmateriaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.