Megaorder voor Berrentec

Het Beringse bedrijf Berrentec heeft een order in de wacht gesleept voor het plaatsen van 700.000 vierkante meter zonnepanelen - goed voor 26 megawatt, het energieverbruik van 5.000 gezinnen. Het project creëert 50 tot 100 extra jobs.

Berrentec - Berrevoets Energy Technique - werd amper een jaar geleden opgericht door moeder Marina Doggen en dochter Tine Berrevoets. Het bedrijf houdt zich bezig met de invoer en distributie van hoogwaardige zonnepanelen.

Hun hoofdleverancier is het Duitse Mage Solar, een firma die uitsluitend met Europese componenten werkt.

Berrentec fungert als invoerder en projectbegeleider voor heel Vlaanderen. “Omdat er vanuit de bedrijven meer en meer vraag kwam om tot volledige projectbegeleding over te gaan, hebben we begin dit jaar ons team moeten uitbreiden en een nieuwe bedrijfsruimte van 2.400 vierkante meter uitgebouwd”, zegt Marina Doggen.

Win-win “Nu nog zijn we dringend op zoek naar ingenieurs en calculators. De Nederlandse investeerder Hofland Tol vertrouwde ons namelijk de realisatie van een gigantisch project toe waarbij we 700.000 vierkante meter aan zonnepanelen zullen plaatsen - verpreid over de daken van grote bedrijven, scholen en overheidsinstellingen.”

Speciaal aan het project is dat die bedrijven en instellingen gratis groene stroom kunnen ontvangen.

“Een bedrijf dat zijn dak ter beschikking stelt voor zonnepanelen, ontvangt de groene stroom die wordt opgewekt helemaal gratis.

Het bedrijf zelf moet geen investering doen en hoeft zich niets aan te trekken van het onderhoud van de panelen. Een win-win- situatie. Ook qua tewerkstelling. We verwachten dat we met dit project vijftig tot honderd bijkomende werkplaatsen creëren.”

Marina Doggen: “Wij hopen dit project in hoofdzaak in Limburg te realiseren om bij te dragen tot een groene provincie.” In dat verband wijst Marina Doggen er nog op dat Berrentec al een nieuw project van 32 megawatt voor ogen heeft, zodra het huidige project is afgehandeld.

Roger VANHOUDT