Nieuws Limburg Megaproject dikt orderboek Vandebos aan tot 60 miljoen

Megaproject dikt orderboek Vandebos aan tot 60 miljoen

Megaproject dikt orderboek Vandebos aan tot 60 miljoen

Bouwbedrijf Vandebos uit Alken heeft zopas het grootste contract uit de bedrijfsgeschiedenis getekend. In het centrum van Leuven zal de Limburgse bouwgroep de zogenaamde Hertogensite afwerken. De opdracht, goed voor 28,5 miljoen euro, moet uitgevoerd zijn tegen 2028.

Het gaat Vandebos voor de wind. Het orderboekje is voor het komende 1,5 jaar volledig gevuld en heeft een waarde van zo’n 60 miljoen euro. Kroon op het werk is de recente bestelling van bouwheer Resiterra, die de ziekenhuissite in het centrum van Leuven (6,5 hectare) laat ombouwen tot een gloednieuw project met 540 woningen en appartementen, openbare voorzieningen en een park van 1,5 hectare.

Vandaag (11/8) begint Vandebos al aan de kelderbeschoeiingen van het project, dat tegen 2028 volledig afgewerkt moet zijn. Op de takenlijst van het Alkense bouwbedrijf (fase 1B) staan onder meer de aanleg van bouwput, een ondergrondse parking op 2 niveau’s, 3 residentiële gebouwen tot 9 verdiepingen hoog, en alles wat de technieken, afwerking en coördinatie betreft.

“Het order is een gevolg van de zeer goede samenwerking die we al 6 jaar met de bouwheer hebben”, zegt CEO Krijn Henrotte van Vandebos. “Zopas hebben we tot ieders tevredenheid nog een ander project voor hen afgewerkt (Jansenius). Het is fijn om vast te stellen dat klanten ons trouw blijven, en ook de vaste onderaannemers telkens opnieuw ons team komen versterken.” Vandebos kan zich ondanks de coronaperikelen dus sterk blijven ontwikkelen. “Voor de toekomst ligt de nadruk op verdere digitalisering en het stimuleren van de instroom door jongeren kansen te geven in deze boeiende en dynamische sector”, besluit Henrotte.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.