Nieuws Limburg Megawinkel Vatana in Overpelt opent in 2016

Megawinkel Vatana in Overpelt opent in 2016

Megawinkel Vatana in Overpelt opent in 2016

Het familiebedrijf Vatana, dat vooral sportartikelen, schoenen en speelgoed verkoopt, kondigt grote plannen aan voor een investering van minstens 4 miljoen in Overpelt. Aan de Sellekaertsstraat moet tegen april 2016 een nieuwe vestiging van bijna 8.000 m2 opengaan. Het heeft door allerlei procedurekwesties meer dan 3 jaar geduurd vooraleer het licht op groen kon gezet worden, al zijn er nog een aantal studies nodig (milieu, mobiliteit) vooraleer de bouwaanvraag kan ingediend worden.

vatana overpelt“De bedoeling is dat we net voor het bouwverlof kunnen starten,” zegt Ronny Gelders van Rogebo, die de coördinatie van het project voor Vatana zal waarnemen. “We zouden dan in december onder dak moeten zijn, om in april 2016 klaar te zijn. In het slechtste geval willen we opengaan in december 2016. Dan wordt eigenaar Willy Put 70 jaar en vallen de feestelijke gebeurtenissen samen.”

De nieuwe winkel zal zo’n 6.000 m2 groot zijn, aangevuld met kantoren, personeelsfaciliteiten en nog zo’n 1.000 m2 opslagruimte. “Er zal ook een parkeerterrein van 4.000 m2 worden aangelegd,” aldus nog Ronny Gelders. “We schatten de investeringskost, exclusief de aankoop van de grond en de inrichting van de winkel, op zo’n 4 miljoen euro.” In hetzelfde project zal nog eens 4.000 tot 5.000 m2 extra winkel- en woonruimte realiseerd worden.

Het goede nieuws is ook dat Vatana hiermee zo’n 50 jobs naar Overpelt brengt. Het wordt dan meteen de grootste vestiging van de groep, die andere winkels heeft in Paal-Beringen en Waterschei-Genk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.