Nieuws Limburg Melexis speelt de pannen van het dak

Melexis speelt de pannen van het dak

Melexis speelt de pannen van het dak

Melexis, de Looise producent van sensoren en halfgeleiders uit de stal van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, is het jaar in hoge versnelling begonnen. In het eerste kwartaal groeide de omzet met 22%, de nettowinst kwam zelfs 69% hoger uit dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar (11,2 miljoen). Beleggers beloonden Melexis woensdag met een flinke koerswinst.

Françoise Chombar, ceo van Melexis.

Françoise Chombar, ceo van Melexis.

Vooral de magnetische sensoren van Melexis deden dienst als groeimotor. Het bedrijf verkoopt zijn technologische producten vooral aan de automobielwereld. Die is nu goed voor 89% van de omzet. “Onze klanten (vooral de autoconstructeurs) lijken positief gestemd te zijn voor dit jaar,” verklaart CEO Françoise Chombar (foto) de opmerkelijke klim van de resultaten. “De wereldwijde markten lijken klaar om verder te groeien.” Dat Melexis ook marktaandeel wint, schrijft Chombar toe aan de volgehouden innovatiedrift. “We sleutelen voortdurend aan onze componenten. Het zijn meestal geen grote aanpassingen, maar ze maken wel het verschil voor onze klanten. De sleutel van het succes is het creëren van innovaties die de klant wil, die technologisch mogelijk zijn én die aan een redelijke kostprijs te realiseren zijn.”

Melexis trekt ook zijn verwachtingen voor het lopende jaar op. Voor het hele jaar stelt het technologiebedrijf een omzetgroei van 10 tot 15% in het vooruitzicht (eerder was 9% vooropgesteld). In 2013 boekte de groep een omzet van 275 miljoen euro (toen een groei van 11%). Beleggers wisten één en ander te appreciëren. Op Euronext Brussel sloot het aandeel woensdag aan 28,08 euro, een sprong van 8%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.