Mellemans doet overname van 420 mensen

Het Poetsbureau For Business, de tak van Het Poetsbureau die instaat voor de schoonmaak in bedrijven, heeft in Massenhoven de firma Ariel overgenomen. Het gaat om een grote dienstverlener met 420 personeelsleden en een omzet van 12,5 miljoen euro.

Jo Mellemans en Elly Huysmans hebben hun ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Net zoals in de sector van de dienstencheques (156 miljoen), willen ze ook in de B2B-schoonmaak bij de grote jongens horen. Met een team van 90 mensen en een omzet van 1,2 miljoen euro, waren ze al in het eerste jaar van hun bestaan stevig uit de startblokken geschoten. Maar met de overname van Ariel gaat de omzet nu maal 10.

Ariel is niet de eerste de beste. De firma met hoofdzetel in Massenhoven, telt onder de professionele klanten organisaties als Arcelor Mittal, Omega Pharma en De Lijn.

Met deze acquisitie overschrijdt de totale groep van Het Poetsbureau nu de kaap van 9.000 medewerkers. Bedrijfsleider Jo Mellemans maakt zich sterk dat het maandelijkse aanwervingsritme van 150 nieuwkomers Het Poetsbureau nog voor het einde van dit jaar boven de 10.000 moet tillen. “We zijn trots en enthousiast om de nieuwe collega’s van Ariel te mogen verwelkomen in onze familie”, aldus een korte reactie.