Nieuws Limburg Mercator meert aan in Hasselt en schept 50 jobs

Mercator meert aan in Hasselt en schept 50 jobs

Mercator meert aan in Hasselt en schept 50 jobs

De verzekeringsgroep Mercator gaat in Hasselt een regionale zetel voor Limburg vestigen. Dat heeft het bedrijf, dat momenteel fusioneert met Nateus, zopas bekendgemaakt. Het gaat in een eerste fase om 50 jobs. De Antwerpse verzekeraar maakt deel uit van Zwitserse groep Baloise. Vorig jaar nam die de verzekeringspoot Nateus van Ethias over. Ethias moest zijn dochter verkopen van de Europese commissie, in ruil voor de staatssteun die Ethias ontving.

Vanaf begin volgend jaar, als de juridische fusie een feit is, gaan Mercator en Nateus samen onder de naam ‘Baloise Insurance’ door het leven. Ze verkopen hun polissen via hun netwerk van zelfstandige makelaars. De hoofdzetel van Baloise Insurance bevindt zich in Antwerpen. De groep (Mercator en Nateus samen) is in ons land goed voor een omzet van 1,06 miljard euro en telt 1.400 medewerkers.

Limburg
Baloise heeft nu beslist zijn aanwezigheid in Limburg te versterken. Die regionale zetel komt in het businesspark ‘De Alverberg’ aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Het eerste gebouw van dit businesspark staat momenteel in de steigers. “Persoonlijke aanpak is essentieel in onze bedrijfsstrategie,” zegt CEO Gert De Winter van Baloise Insurance. “En dat is natuurlijk veel gemakkelijker als je in de buurt bent.” Baloise gaat alvast 1.000 m² huren en hier in een eerste fase zo’n 50 werkplaatsen scheppen.

Vastgoedmakelaar Johan Tackoen van Wallter en projectontwikkelaar Willem Broux van MB Projects zijn alvast tevreden met de komst van Baloise. “Ze zochten vooral zichtbaarheid, bereikbaarheid en kwaliteit. Bovendien speelt de verzekeringsgroep daarmee in op de trend naar decentralisatie, om zo de files voor de medewerkers te vermijden,” zeggen de twee.

Eerder liet ook KPMG al weten dat het volgend jaar zijn regionale vestiging naar hetzelfde kantorencomplex gaat verhuizen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.