Merinsky wacht 10 jaar op bouwvergunning

De Saab-concessiehouder Merinsky in Sint-Truiden is druk bezig om aan de toegangspoort van het industriepark Brustem een gloednieuw pand te bouwen. Het gaat om een multimerkengarage die een forse investering vergt. "De verhuizing was nodig omdat onze huidige locatie, amper 250 meter verder, geen uitbreidingsmogelijkheden had," zegt zaakvoerder Tino Merinsky. "Los van wat er met het merk Saab zal gebeuren, willen we nog een aantal andere merken gaan verkopen. Een jaar geleden hebben we Nissan erbij genomen, en de onderhandelingen over 2 bijkomende merken zitten in een afrondingsfase. Het is de bedoeling om conform de Europese wetgeving die in 2013 van kracht wordt, voor ieder merk een aparte ingang en verkoopsoppervlakte te voorzien."

[caption id="attachment_7161" align="alignleft" width="250" caption="De 'oude' garage van Merinsky staat te koop."][/caption]Blijven vechten
Dat Merinsky niet veel vroeger is verhuisd, wijt hij aan het Truiense stadsbestuur. "In november 2000 hebben wij onze kandidatuur gesteld voor de aankoop van de nieuwe locatie. Die was gekoppeld aan de bouwvergunning, die een eerste keer werd aangevraagd in 2001. We hebben uiteindelijk 15 plannen moeten indienen en 10 jaar moeten wachten op goedkeuring. Echt ondernemingsvriendelijk kan je dat niet noemen... Maar we zijn blijven vechten, en hopen 11 jaar na het indienen van onze kandidatuur te kunnen verhuizen."

Engagement
Net nu Merinsky na 33 jaar Saab klaar is voor de volgende stap, blijft het koffiedik kijken wat de toekomst van dat merk betreft. "Kijk, ik lig er niet meer wakker van," aldus nog Tino Merinsky. "We hopen dat Victor Muller (CEO van Saab) snel het geld vindt om de productie te hervatten. Maar één ding staat buiten kijf: ik zal al mijn Saab-klanten blijven soigneren tot de laatste Saab nog rondrijdt. Ik ben misschien van de oude stempel, maar met dat engagement ben ik opgevoed..."