Nieuws Limburg ‘Mestkevers’ verhuizen bedrijf naar Hasselt

‘Mestkevers’ verhuizen bedrijf naar Hasselt

‘Mestkevers’ verhuizen bedrijf naar Hasselt

Scarabees, het bedrijf van Edwin Mincke en Rob Mahieu, heeft zijn intrek genomen op de Corda Campus in Hasselt. De verhuizing (uit Stevoort) moet de ‘mestkevers’ (vertaling van scarabees) toelaten om sneller te groeien. De voornaamste toepassing die er wordt gemaakt, is een oplaadstation voor gsm’s, dat op openbare plaatsen kan neergezet worden. Dankzij zonne-energie kunnen voorbijgangers of bezoekers hun toestellen gratis opladen. De kiosk (QiSola genaamd) biedt tevens gratis wifi aan, en toont de gebruikers informatieve boodschappen over de handelaars en bedrijven in de buurt. Een win-winsituatie dus. Momenteel zijn er al zo’n 14 plaatsen in Limburg, Antwerpen en West-Vlaanderen waar de QiSola van Scarabees te vinden is.

(Foto: nnieuws)

(Foto: nnieuws)

“De INCubator van Corda Campus is voor ons dé ideale broedplaats,” aldus Edwin Mincke. “We kunnen er nieuwe concepten snel en onder begeleiding tot ontwikkeling laten komen. Op deze manier verwachten we onze doelstellingen voor 2015 sneller te kunnen realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.