Nieuws Limburg Met 15 ondernemers op safari door Silicon Valley

Met 15 ondernemers op safari door Silicon Valley

Met 15 ondernemers op safari door Silicon Valley

Deze week trekken 15 Limburgse ondernemers door Silicon Valley, de Amerikaanse thuisbasis van heel wat succesrijke internet- en technologiebedrijven. Ze zijn ingegaan op een uitnodiging van Lut Wyers van het eventbureau Cocomo uit Hasselt, die er de sfeer wil opsnuiven, ideeën en inspiratie wil opdoen, bijleren, de positieve vibes voelen en ‘out of the box’ denken. “Ik wil naar huis komen met een zak vol tips & tricks die ik voor mijn bedrijf concreet kan gebruiken,” zegt ze. “En niet alleen ik. Ik hoop dat de andere deelnemers er hetzelfde kunnen uithalen. Het gaat ook verder dan dat. In Limburg heerst er sinds de sluiting van Ford Genk een nogal negatieve sfeer. Ik wil de positieve ingesteldheid die in Silicon Valley heerst, naar hier halen. Met Cocomo ben ik al 20 jaar bezig met het vertalen van een strategie (van een bedrijf) naar een beleving. In Silicon Valley zoek ik het omgekeerde: hoe kan ik de beleving die in een ‘winnende’ regio heerst, omzetten naar een strategie voor Limburg? Waarom lukt het daar wel, en hier niet? De wereld verandert snel. We moeten daarom anders gaan denken en ondernemen.”

lut wyers cocomoGouverneur Herman Reynders, die het peterschap van het project waarneemt, vergezelt de delegatie. Het Belang van Limburg en Made in Limburg volgen in het spoor. Van dinsdag tot zaterdag kan u hier de column ‘Safari door Silicon Valley’ lezen van Dominiek Claes.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.