Nieuws Limburg Met Comacc Solar dooft Lommels imperium uit

Met Comacc Solar dooft Lommels imperium uit

Met Comacc Solar dooft Lommels imperium uit

Na B-Power en enkele andere vennootschappen die failliet zijn verklaard rond de grootschalige zonneparken in Lommel en Overpelt, is met het faillissement van Comacc Solar, donderdag ook het laatste steentje van dit omvangrijke dossier gevallen. Er zijn grote financiële kraters geslagen, die erg zuur zijn voor de schuldeisers. Comacc Solar is het project Lommel 1 op de voormalige Philipssite. In amper vijf maanden tijd rees dit groene project uit de grond. Het was goed voor een investering van 13 miljoen euro. Er werden 12.500 zonnepanelen geplaatst op en rond een nieuwbouw. Hiermee was Comacc Solar op dat moment één van de grootste industriële zonne-energieprojecten van de Benelux. Initiatiefnemers destijds waren twee Noord-Limburgse ondernemers Jaak en Jaak.

Vandaag hebben beide heren in eigen persoon niets meer te maken met Comacc Solar. Dat was ooit wel anders, zo blijkt uit hun eigen website van B-Power, de vennootschap die Comacc Solar destijds bouwde: “B-Power: da’s eigenlijk twee handen op één buik, of liever op één zonnepaneel. Twee Jaaks ook -toeval of niet- die hun kennis hebben samengelegd. Puzzelen om zo te komen tot prachtige dakparken van honderd, honderden, duizenden zonnepanelen. Gaandeweg zijn we zo specialisten geworden, met een aantal serieuze projecten op ons conto o.a. in Overpelt en Lommel. Die expertise is onze kracht, onze power.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.