Nieuws Limburg Met je vennoot, samen in de boot,… maar dan?

Met je vennoot, samen in de boot,… maar dan?

Met je vennoot, samen in de boot,… maar dan?

Omdat de stap naar het ondernemerschap soms te groot is om alleen te wagen, familieleden en echtgenoten samen iets willen proberen, of meerdere mensen samen op een zakelijk idee zijn gekomen, gebeurt het heel vaak dat nieuwe bedrijven worden opgericht door 2 of meerdere vennoten. Net als de stormen die startende bedrijven moeten doorstaan, staat ook de onderlinge relatie tussen de zaakvoerders regelmatig onder spanning.

botel ophovenDat aspect wordt vaak onderschat, vinden Leo en Katy van der Schaft-Stroobants, uitbaters van de B&B/woonboot Botel in Ophoven (Kinrooi). Samen met Werner Couck van MTSS hebben ze een residentieel seminarie opgezet (24u.), waarbij vennoten de banden kunnen aanhalen. Niet alleen kunnen ze letterlijk vaststellen of ze in dezelfde richting roeien met het bootje waar ze samen ingestapt zijn, ze krijgen ook de tijd om de strategie voor de toekomst vast te leggen. Marc Maas, die samen met Chris Schruers het verzekeringskantoor VHS leidt, is gastspreker. “Ik wil graag vertellen over ‘het leven zoals het is’ aan de directietafel,” zegt hij. “Zowel de mooie momenten als het tandenknarsen, zullen daarbij de revue passeren.” Meer info over dit (commerciële) seminarie vind je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.