Nieuws Limburg Met of zonder vluchtelingen: nieuwe feestzaal in Hasselt gaat full force

Met of zonder vluchtelingen: nieuwe feestzaal in Hasselt gaat full force

Met of zonder vluchtelingen: nieuwe feestzaal in Hasselt gaat full force

Volgende week zaterdag gaat in de gebouwen van de voormalige meubelfabriek Recor een feestzaal open die 1.500 mensen kan verwelkomen. Eventleverancier Total-e uit Beringen (Bodson, Meermans, Libbrecht) heeft voorlopig een vergunning voor de exploitatie tot einde juni, maar wil graag tot minstens eind dit jaar de eventlocatie aanbieden. Enig probleem: de site is ook aangeduid voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, maar die zijn er (nog) niet.

Het eerste event dat was aangekondigd in de omgebouwde industriehallen van Recor, was de VKW Lentehappening. Omdat de organisatie mogelijk zou interfereren met de komst van Oekraïense oorlogsvluchtelingen, werd beslist om uit te wijken naar Hangar 58. Tal van andere organisatoren, zoals SKF, Ethias en Van Havermaet, hebben ook hun oog laten vallen op de nieuwe feestzaal en hebben wel het licht op groen gezet omdat er vooralsnog geen vluchtelingen zijn. “Maar zelfs dan stelt er zich geen enkel probleem”, zegt Jeroen Meermans, Managing Director van Total-e. “De gebouwen waar mogelijk opvang wordt voorzien, liggen verder verwijderd van de hal waarin wij onze events doen. Bovendien zijn we altijd graag bereid om mensen die daar zouden verblijven, in te schakelen bij de organisatie.”

Intussen is de karaktervolle loods van het voormalige Recor bijna klaar om gasten te ontvangen. “We denken aan congressen, personeelsfeesten en andere festiviteiten om mensen samen te brengen”, stelt Meermans. “Dat klanten een kant-en-klare oplossing, zonder opbouw- of afbraakkosten krijgen voorgeschoteld, is een pluspunt. En dat is er uiteraard de enorme capaciteit van 1.500 gasten. We werken in drie compartimenten. Enerzijds is er area voor een walking dinner, waar plaats is voor 500 personen. In de lounge kunnen er evenveel personen terecht, en ook op het terras kunnen 500 gasten plaatsnemen. Bedrijven kunnen zelf de compartimenten naar wens combineren.”

De nieuwe feestzaal is voorlopig een tijdelijk project. “Momenteel hebben we een vergunning tot eind juni, maar we bekijken of we die tot het einde van het jaar kunnen verlengen. Op die manier kunnen meer bedrijven er gebruik van maken. Of het daarna blijvend wordt, weten we nog niet. Dit project is vooral een test om te kijken of het concept aanslaat”, besluit Meermans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.