Nieuws Limburg Metrotile legt 3 miljoen klaar voor nieuwe lijn

Metrotile legt 3 miljoen klaar voor nieuwe lijn

Metrotile legt 3 miljoen klaar voor nieuwe lijn

De producent van metalen daken Metrotile gaat volgend jaar 2 tot 3 miljoen euro investeren in een nieuwe productielijn. Dat heeft bedrijfsleider Sergio Canini gezegd naar aanleiding van de inhuldiging van een nieuwe productielijn.

Metrotile investeerde het voorbije jaar ruim 4,5 miljoen in een nieuw fabrieksgebouw voor de productie van gelamineerde hoogglanzende dakplaten. “Er is vooral in Scandinavië grote vraag naar die nieuwe product,” aldus bedrijfsleider Sergio Canini. Dankzij de investering konden het voorbije jaar 20 bijkomende werknemers worden aangeworven. Metrotile heeft momenteel 80 mensen in dienst.

Met dit nieuwe bedrijfsgebouw annex productielijn houdt het voor Metrotile niet op. Volgend jaar wordt nog eens 2 tot 3 miljoen euro geïnvesteerd in de verfafdeling en in een nieuwe lijn die vooral kleine series zal produceren op een flexibele manier. “Metrotile is het schoolvoorbeeld van een kmo die ondanks de crisis toch goede cijfers realiseert,” aldus Canini. “Dankzij innovatie en specialisatie in een kleine nichemarkt slagen we er in om een groot deel van onze omzet in het buitenland te realiseren.”

Reconversie

Volgens Sergio Canini zou dat ook inspirerend kunnen werken op de reconversie van Limburg na de sluiting van Ford Genk. “Grote bedrijven zoals Ford Genk zijn verleden tijd,” vindt hij. “Als de Limburgse kmo’s beter zouden worden ondersteund, kunnen ze hun cijfers met 20 tot 30 procent verbeteren, en dan zijn we al een heel eind op weg.”

Metrotile haalt dit jaar een omzet van ruim 32 miljoen euro. Goed 99 procent van de productie wordt gerealiseerd in het buitenland. Metalen daken zijn vooral in zwang in het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Nigeria en Scandinavië. Sinds vorig jaar zijn de aandelen van Metrotile in handen van Sergio Canini en de Canadese groep IKO Sales, elk voor de helft. Metrotile bestaat dit jaar 15 jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.