Nieuws Limburg Meubelwinkel maakt plaats voor nieuwe Jumbo

Meubelwinkel maakt plaats voor nieuwe Jumbo

(Foto: TS 33)

Meubelwinkel maakt plaats voor nieuwe Jumbo

De gebouwen van de gekende meubelzaak Cleblo in Lommel gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor een groot filiaal van supermarkt Jumbo. Projectontwikkelaar TS 33 heeft de vergunning aangevraagd en hoopt voor het einde van dit jaar al te openen.

Het is geen geheim dat de Nederlandse supermarktketen Jumbo al een tijdje op zoek was naar een geschikte vestigingsplaats in Lommel. “Oorspronkelijk werd gekeken naar de Binnensingel, vlak bij het Corbie-hotel”, zegt Bart Cresens van projectontwikkelaar TS 33, die voor Jumbo vorig jaar in ons land zes filialen realiseerde en er dit jaar minimaal vijf op de planning heeft staan. “Maar op het vlak van mobiliteit was die locatie niet gunstig.” Daarom werd een alternatieve locatie gevonden op de Cleblo-site op de Koning Leopoldlaan. Het in de regio iconische gebouw was oorspronkelijk van de familie Clemens, die er ruim een halve eeuw hun meubelwinkel uitbaatte. Die werd vervolgens omgevormd tot een winkelgalerij en werd uiteindelijk van de hand gedaan.

“Een vorige investeerder liet -gezien zijn ouderdom- de plannen varen om de site een woonkarakter te geven. We hebben de locatie dan gekocht, en al snel werd duidelijk dat we met het bestaande complex nog maar weinig konden aanvangen”, zegt Bart Cresens. “Het is een aaneenschakeling van koterijen. Dus werd de keuze gemaakt om het af te breken en te vervangen door een fris nieuw geheel. Concreet hebben we de vergunning aangevraagd voor een complex met twee handelsruimten, waarvan het Jumbo-filiaal 2.500 m² zal beslaan en 1.000 m² voor een nog te bepalen handelszaak. Bovenop komen ook nog tiental appartementen. De plaats van de parking wordt quasi behouden, maar natuurlijk heraangelegd met het nodige groen en met respect voor de toekomstige residentiële plannen rondom.”

Het openbaar onderzoek is op 10 januari gestart. “Over een drietal maanden hopen we over een vergunning te beschikken, zodat we in mei de afbraak kunnen starten. Voor het einde van dit jaar zou het warenhuis dan nog kunnen openen.”

GVB

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.