Nieuws Limburg MIA-H heeft het licht gezien

MIA-H heeft het licht gezien

MIA-H heeft het licht gezien

Limburg is een incubator rijker. Donderdag werd MIA-H officieel in het leven geroepen, de afkorting van Mode-Incubator voor Accessoires Hasselt. Het doel is om in het (voormalige Veldeman-) gebouw aan de Kempische Kaai, startende bedrijven samen te brengen met ambities in mode en mode-accessoires. Net zoals in de 8 andere incubatoren van LRM, kunnen de beginnelingen er gebruik maken van diverse faciliteiten en ondersteuning.

MIA-H heeft ruimte voor zo’n 50 starters. De bedoeling is dat ze creatieve ideeën naar de markt zullen brengen. Denk aan een handtas met zonnepanelen, een jas van fruitafval, een laser om stoffen te snijden of garen van gerecycleerde jeans.

“We willen met MIA-H een community uit de grond stampen van starters en groeiers die van elkaar leren en elkaar versterken”, legt directeur Myriam Vanheusden uit. “Die wisselwerking mag zich niet beperken tot de incubator alleen. Er moet een verwevenheid ontstaan met bedrijven, hogescholen en universiteiten, ook ver buiten de grenzen van Hasselt. De technologie die vandaag voorhanden is, dwingt immers ook de mode-industrie om anders te gaan nadenken, anders te ontwerpen en daar anders over te communiceren. Alle bewoners kunnen hier experimenteren met alternatieve productietechnologieën en prototypes creëren, om snel en efficiënt te groeien, ongeacht de fase waar ze als onderneming in zitten.”

Het hart van de incubator is een maaklabo van maar liefst 600 m² waar de bedrijven gebruik kunnen maken van het materiaal en de machines die MIA-H ter beschikking stelt. Zo kunnen de bewoners hun ideeën ook onmiddellijk omzetten in de praktijk. Verder zijn er kantoren, vergaderzalen en open werkruimtes terug te vinden. Naast de traditionele diensten kunnen bewoners ook gebruik maken van een fotostudio, een tentoonstellingsruimte en een feestzaal, met zicht op de Hasseltse jachthaven. MIA-H zal regelmatig lezingen en workshops organiseren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.