Nieuws Limburg Miami geniet van gouden muur uit Hoeselt

Miami geniet van gouden muur uit Hoeselt

Miami geniet van gouden muur uit Hoeselt

Een wand van 100 m2 helemaal bezetten met bladgoud? Daar moest een Argentijnse kunstenaar die indruk wou maken op een beurs in Miami, voor afzakken naar Hoeselt. Atelier Vanduca, het bedrijf van Eline Moustie en Christophe Van Houtvin, klaarde de klus, die uitgroeide tot één van de topattracties op de vermaarde kunstbeurs.

De eerste opdracht om een muur te vergulden rolde binnen bij Atelier Vanduca in 2013. Niemand minder dan Walter Van Beirendonck wou als curator van het MAS in Antwerpen uitpakken met een exclusieve blikvanger. Daardoor kwam deze specialiteit in een stroomversnelling en wisten musea in Brussel en Nederland de weg naar Hoeselt te vinden.

De creaties van Atelier Vanduca genieten nu zelfs belangstelling in het verre buitenland, aangezien de Argentijnse kunstenaar Rirkrit Travanija bij hen kwam aankloppen om een hele muur te vergulden voor een expo in Miami. Op Art Basel werd de vergulde wand uitgeroepen tot één van dé bezienswaardigheden op deze prestigieuze kunstbeurs. De plaatsing was een heus huzarenstukje omdat de klus op amper 3 dagen moest geklaard zijn. Er werd bovendien nog een tekst op geplaatst: “Through me you pass into the city of woe”, een quote uit La Divina Commedia van Dante.

Voor Atelier Vanduca is het alvast een referentie die deuren opent naar andere internationale topprojecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Straf: Simons stopt

De Limburgse modeontwerper Raf Simons hangt de kapstok aan de kapstok... Na 27 jaar kondigt hij het einde aan van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.