Nieuws Limburg Microsoft slaat de tenten op in Genk

Microsoft slaat de tenten op in Genk

Microsoft slaat de tenten op in Genk

Maandagavond werd in C-Mine in Genk het Microsoft Innovation Center Vlaanderen (MIC) officieel gelanceerd. Gelijktijdig werd ook in Kortrijk een andere campus van dit nieuwe centrum ingehuldigd. Het is de bedoeling dat Microsoft binnen deze centra innovatieve softwaretoepassingen zal ontwikkelen die kunnen ingezet worden in de welzijns- en zorgsector. De uitvindingen moeten tevens leiden tot de oprichting van nieuwe bedrijven, en bijgevolg extra banen creëren. De technici van Microsoft zullen ook advies geven, voornamelijk aan jonge bedrijven die actief zijn in de E-health, met andere woorden de digitalisering van de gezondheidszorg.

Vlaams minister Jo Vandeurzen nam in zijn thuisstad Genk het woord tijdens de openingsreceptie: “ICT in de zorg ligt op het snijpunt van innovatie, ondernemerschap en de zorg. Dit biedt enorme opportuniteiten voor de zorggebruiker en de zorgaanbieder. E-health geeft dus garanties op meer kwaliteit, en dit met minder kosten. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.”

De Genkse burgemeester Wim Dries was al even enthousiast. “De uitbouw van een MIC-antenne in Genk sluit op verschillende manieren aan bij de economische innovatiestrategie van de stad Genk”, licht hij toe. “Wij willen meer kenniseconomie naar Genk halen. Het MIC is een goede trekker voor de ontwikkeling van nieuwe ICT-bedrijvigheid. Op C-mine bouwt de stad aan een ecosysteem voor creatief ondernemerschap en gaming of natural user interfaces. Het businesscentrum is het ideale biotoop voor het MIC om zijn werking te ontplooien.”

De happening kreeg nog een Limburgs tintje dankzij een technologisch hoogstandje van New Lines uit Genk. De openingscongressen in Genk en in Kortrijk waren immers via een satellietverbinding visueel en auditief met elkaar verbonden. Moderatoren Anja Daems in Genk en Michaël Vandrogenbroeck in Kortrijk deden de gezamenlijke presentatie zodoende dat de notabelen op beide locaties in perfecte omstandigheden met elkaar konden communiceren. “In real time, dus niet met 10 seconden tussen de vraag en het antwoord, zoals je wel eens op tv ziet,” zegt zaakvoerder Math Willems.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.