Nieuws Limburg Mieke Neven: Innovatie groeit uit onopgeloste vragen

Mieke Neven: Innovatie groeit uit onopgeloste vragen

Mieke Neven: Innovatie groeit uit onopgeloste vragen

Burocad uit Peer is een 100% digitale drukkerij, gespecialiseerd in het bedrukken van verschillende soorten verpakkingsmateriaal.

Mieke Neven, gedelegeerd bestuurder van Burocad, zag hoe een brainstormsessie onder leiding van het Innovatiecentrum Limburg mee aan de basis lag van de vernieuwing binnen het bedrijf: “Dat was een belangrijk kantelmoment. Samen met klanten, leveranciers en grafici dachten we na over de toekomst in de grafische sector en die van ons bedrijf in het bijzonder. Dat resulteerde in een aantal heel interessante ideeën die we nadien hebben proberen te verwezenlijken. Het gaf een boost aan iedereen binnen ons bedrijf om meer out of the box te denken.

Naast het traditionele drukwerk besloten we ook verpakkingsdrukwerk in ons aanbod op te nemen. En daarvoor gingen we op zoek naar nieuwe materialen. Wij hebben geëxperimenteerd met andere materialen zoals plexi, hout, kunststofmaterialen en zelfs metaalsoorten waarop we rechtstreeks kunnen bedrukken. Zo ontstaan er dan een heleboel nieuwe producten die je kan gaan ontwikkelen. Innovatie is heel belangrijk voor ons omwille van onze klanten, vooral reclamebureaus en marketeers, die altijd op zoek zijn naar een vernieuwend idee. Naar een unieke manier om hun klanten aan te spreken. Daarom moeten wij dus ook altijd een stapje voor zijn op de rest.

Innovatie is dus eigenlijk inherent aan ons businessmodel en aan onze klanten. Heel vaak groeit innovatie uit een vraag die aanvankelijk niet opgelost raakt. Samen met onze klanten zoeken we naar oplossingen, leren we uit eerdere pogingen en brengen verbeteringen aan. Daarom hebben we ook mensen in huis gehaald die een innovatieproces kunnen leiden en ondersteunen. Zo hebben wij bv 2 productontwikkelaars in dienst, dat is vrij uniek binnen een drukkerij. Zij kunnen samen met de klant op zoek gaan naar een nieuwe verpakking voor een product of een nieuw soort display voor op een beurs. Zo komen we tegemoet aan de specifieke noden van de klant en net dat is onze kracht.

Wie innoveert, moet uitgaan van zijn eigen sterkte, maar moet zich ook durven beroepen op de expertise en de kracht van anderen. Daarom proberen we ons te omringen met slimme, flexibele bedrijven die zelf ook op een open manier met elkaar willen omgaan. Van die kennisuitwisseling kan je veel leren.”

Vanavond op TV Limburg in Limburg@Work: een uitgebreide reportage met deze Innovatieheld! Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven met innovatieplannen door hen o.a. in contact te brengen met kennisinstellingen en onderzoeksgroepen. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.