Nieuws Limburg Miele koopt geen kat in de stofzuigerzak

Miele koopt geen kat in de stofzuigerzak

(Foto: Jan Schultink)

Miele koopt geen kat in de stofzuigerzak

De wereldvermaarde Duitse fabrikant van huishoudtoestellen Miele heeft in Pelt het bedrijf Eurofilters overgenomen. Bij Eurofilters worden stofzuigerzakken gemaakt (o.a. voor Miele) en werd een jaar geleden nog een investering van 10 miljoen aangekondigd om filtermateriaal voor mondmaskers te gaan produceren.

Het is nog maar een paar weken geleden dat Miele 100% van de aandelen van Eurofilters heeft overgenomen van de familie Schultink. Het bedrijf uit Pelt, opgericht in 1977, maakt producten op basis van gesponnen vezels, waaronder materialen voor mondmaskers en stofzuigerzakken.
De fabriek heeft een oppervlakte van bijna 35.000 m² en stelt zowat 170 mensen te werk. Volgens De Internetgazet blijven Jan Schultink en zijn broer Frits nog even aan boord, om vervolgens ‘op middellange termijn’ uit het bedrijf te stappen.

“We zijn blij dat we in het Duitse familiebedrijf en kwaliteitsleider Miele een verantwoordelijke en vooruitstrevende opvolger hebben gevonden”, laat Frits Schultink optekenen. “Het is een bedrijf met een rijke traditie, dat al sinds jaar en dag één van onze belangrijkste klanten is. Miele kan ook bijdragen om de positie van Eurofilters in Europa en daarbuiten te consolideren en uit te breiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.