Nieuws Limburg Mike en Roniek kiezen voor toets van eigen bodem

Mike en Roniek kiezen voor toets van eigen bodem

Mike en Roniek kiezen voor toets van eigen bodem

Als er iets is waar je Mike Janssen en Roniek Van Bree van brouwerij en alcoholstokerij Wilderen niet van kan beschuldigen, dan is het dat ze op hun lui gat zitten… De ondernemers breiden hun assortiment opnieuw uit, deze keer met een nieuwe gin en een Cuvée Clarisse met whisky-toets van eigen bodem.

Vier jaar geleden sprong Wilderen als een van de eersten op de gin-kar met hun Double You Gin. Jaarlijks gaan er intussen 40.000 flessen van over de toonbank. “Onze gin viel wereldwijd al meerdere keren in de prijzen en als kers op de taart werd onze Double You Gin op 14 juni 2017 voor het derde jaar op rij bekroond met 3 sterren op de Superior Taste Award, uitgereikt door het International Taste & Quality Institute”, aldus Mike Janssen. “Hiervoor mochten wij als eerste -en momenteel enige gin ter wereld- onze Crystal Award in ontvangst nemen. Hier ben ik heel trots op.”

Gin met vanille
Intussen heeft Wilderen een vervolg gebreid aan het succesconcept. Zopas werd immers de The Vintage Vanilla Edition van de Double You Gin voorgesteld. “Vanille is een smaak die iedereen kent en graag heeft. We zijn hiermee uniek op de markt.”

Twee nieuwkomer in het gamma is de Cuvée Clarisse Whisky Infused. Het resultaat is een bier met een alcoholpercentage van 10,2 %. “Het is een symbiose van enerzijds onze Cuvée Clarisse 9,2% die twee jaar op rij bekroond werd met de Gouden Medaille op de prestigieuze World Beer Awards (2016, 2017), en onze Wild Weasel Whisky anderzijds, die eveneens 2 jaren op rij in de prijzen viel op de San Francisco World Spirit Awards. Deze combinatie resulteert in een robijnrood bier met aroma’s van bourbon, fruitige toetsen van vanille en zoethout”, besluit Mike die nog meer drankideeën heeft, maar het achterste van zijn tong nog niet wil laten zien.

GeHo

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.