Nieuws Limburg Miko wil ontslagen bij Grispa verzachten

Miko wil ontslagen bij Grispa verzachten

Miko wil ontslagen bij Grispa verzachten

Nadat koffie- en verpakkingsproducent Miko maandag aankondigde dat dochterbedrijf Grispa in Houthalen-Helchteren de deuren zal sluiten, vond dinsdag een eerste gesprek plaats tussen directie en vakbonden. Het voorstel van sociaal akkoord, dat volgens het ACV “goede wil” inhoudt, wordt woensdag aan de achterban voorgelegd.

Door de sterk afgenomen omzet en marges heeft Miko aangekondigd dat Grispa dicht gaat. De 14 werknemers verliezen hun baan. Dinsdag startte het overleg met de vakbonden over een sociaal plan voor het personeel. “We merken bij de directie een bereidheid om de ontslagen te verzachten”, zegt ACV-secretaris Chantal Thoelen. “Men is bereid verder te gaan dan de wettelijke verplichtingen. Dit is dus al een stap in de goede richting. Woensdag hebben we een vergadering met alle medewerkers om dit voorstel te bespreken. Donderdag zitten we dan terug samen met de directie om de feedback van onze mensen door te geven.” Intussen wordt er niet gewerkt bij Grispa. De directie heeft het personeel maandag na de aankondiging van de sluiting naar huis gestuurd. Ze worden voorlopig gewoon doorbetaald.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.