Nieuws Limburg Miljoen voor langere levensduur Limburgse kersen

Miljoen voor langere levensduur Limburgse kersen

Miljoen voor langere levensduur Limburgse kersen

De Belgische Fruitveiling heeft een miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe machines voor de behandeling en sortering van kersen. Doordat de kersen eerst in een koud bad worden gedompeld kunnen ze 3 weken langer in de winkelrekken blijven liggen. Dit opent belangrijke opportuniteiten voor de verre export, aldus Filip Lowette van de BFV.

kersensortering BFVDe installatie is naar verluidt uniek in Europa. De Haspengouwse kersen worden eerst behandeld via het proces van hydrocooling. Dit verbetert de kwaliteit van de vruchten en maakt ze mooi glanzend, waardoor ze meer aantrekkingskracht krijgen in de winkel. De nieuwe sorteermachine kan zowel inwendig als uitwendig de gebreken van de kersen opsporen en zo de bakjes volgens kwaliteitsniveau samenstellen. De telers kunnen volgens de BFV een halve tot hele euro meer krijgen voor een kilo kersen van de beste kwaliteit.

De investering van een miljoen euro komt bovendien de werkgelegenheid ten goede. Zo’n 30 tijdelijke werknemers kunnen bij de BFV aan de slag, terwijl de vaste medewerkers nu ook tijdens het laagseizoen niet met economische werkloosheid moeten gestuurd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.