Nieuws Limburg Miljoenen maskers door handen van Hasselts bedrijf

Miljoenen maskers door handen van Hasselts bedrijf

Miljoenen maskers door handen van Hasselts bedrijf

Becargo, het Hasseltse douane-agentschap van Christoph van Herck, heeft een belangrijk aandeel in de snelle toelevering van mondmaskers. Vanop de luchthaven van Luik behandelt Becargo alle formaliteiten die nodig zijn om de goederen, zoals de miljoenen mondmaskers uit China, tijdig bij de Belgische zorgverstrekkers te krijgen.

“We zijn gespecialiseerd in douaneformaliteiten, handling en transport van e-commerce goederen afkomstig uit China”, aldus de 33-jarige zaakvoerder. “We zijn begonnen in het voorjaar van 2018 met enkele zendingen per dag, maar door de explosie van e-commerce, en de centrale ligging in Europa van de luchthaven van Luik, zijn we daar nu al het bedrijf met het hoogste aantal kg van e-commerce import. 2019 hebben we afgesloten op 17 miljoen kg, ongeveer gelijk aan 130 volle boeings 747-400. We zijn gestart met 2 personen en tellen momenteel 11 magazijnmedewerkers en 14 douane-declaranten fulltime op onze payroll. Daarnaast hebben we nog een 10-tal uitzendkrachten elke week.”

Becargo handelt nu ook de inkomende goederen af die door ASL worden binnengevlogen vanuit China. Leveringen van 5 miljoen, 7 miljoen en donderdag nog eens 16 miljoen mondmaskers worden door het Hasseltse bedrijf afgehandeld. “Om de Belgische overheid wat te steunen hebben wij onze trucks kosteloos ter beschikking gesteld om de transfer tussen LGG Airport en de Kazerne van Peutie te doen”, aldus van Herck. “We zijn klaar voor de volgende mega-bestellingen!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer