Nieuws Limburg Miljoenen voor kenniscentrum maakindustrie

Miljoenen voor kenniscentrum maakindustrie

Miljoenen voor kenniscentrum maakindustrie

maakindustrieDe Vlaamse regering heeft alvast 2 miljoen euro vrijgemaakt om het ‘kenniscentrum voor de maakindustrie’ op poten te zetten. Onder de noemer ‘Limburg Makes It’, zal in Lommel een platform van kennisinstellingen onderzoek uitvoeren om de regionale maakindustrie te steunen. Het idee erachter is dat innovatie op vlak van nieuwe producten, eerst een grondig onderzoek van materialen vergt. De onderliggende processen en technologieën daarvoor zullen in functie van de bedrijfsnoden, in Lommel worden onderzocht. “Met dit initiatief kunnen we de beschikbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van onze kennisinfrastructuur versterken, het kennisniveau van ondernemingen verhogen en de industriële toepassing van innovatie en technologie verder stimuleren,” zegt prof. dr. Marc D’Olieslaeger van de UHasselt.

Het project Limburg Makes It kadert in het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) en loopt tot en met 2017.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.