Nieuws Limburg Miljoenenfraude bij logistiek bedrijf uit Hasselt

Miljoenenfraude bij logistiek bedrijf uit Hasselt

Miljoenenfraude bij logistiek bedrijf uit Hasselt

In de nasleep van de miljoenenfraude die is gepleegd door boekhouder Stijn S. uit Hoeselt, is nu ook de zaakvoerder van een logistiek bedrijf uit Hasselt in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, fiscale fraude en witwassen. Uit het onderzoek en de verklaringen van Stijn S. blijkt dat hij voor een miljoen euro aan valse facturen (voor fictieve prestaties) heeft uitgeschreven aan het Hasseltse bedrijf. Op deze wijze kon de Hasseltse vennootschap gedurende meerdere jaren de lonen van zijn personeel gedeeltelijk in het zwart betalen.

Volgens de 32-jarige boekhouder uit Hoeselt fraudeerde hij in totaal voor meerdere miljoenen euro op vraag van de Hasseltse zaakvoerder. Die laatste zou ook een aanzienlijk gedeelte van de omzet buiten de boekhouding gehouden hebben en doorgesluisd naar buitenlandse rekeningen. Volgens het parket werd zo ongeveer 2,5 miljoen euro via een buitenlandse vennootschap witgewassen en terug naar België overgebracht voor investeringen in vastgoed. Voor dat bedrag werd voorlopig al bewarend beslag gelegd op de financiële tegoeden van de Hasseltse zaakvoerder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.