Nieuws Limburg Miljoeneninvestering Sappi Lanaken afgeblazen

Miljoeneninvestering Sappi Lanaken afgeblazen

Miljoeneninvestering Sappi Lanaken afgeblazen

In oktober 2011 rolde bij Sappi Lanaken het bericht binnen dat de Zuid-Afrikaanse moedermaatschappij groen licht gaf voor een investering van 42 miljoen euro in een nieuwe warmtekrachtcentrale (Lees bericht hier). Eerder sprak het bedrijf zelf van een bedrag van zelfs 75 miljoen euro (Lees hier). De toekenning van deze middelen was voor Lanaken een indicatie dat de directie op groepsniveau veel vertrouwen had in Lanaken. Een signaal van belangrijkheid ten opzichte van de andere (Europese) papierfabrieken in de groep. Want zoals dat ook bijvoorbeeld bij Ford het geval is, kijken de Europese vestigingen naar elkaar als er woorden als ‘besparingen’ of zelfs ‘sluiting’ vallen. Dat precies de aanhoudende crisis in de sector als reden wordt aangehaald voor het schrappen van de investering, baart de vakbonden zorgen.

“Wij hebben altijd onze twijfels gehad bij het voorgelegde toekomstplan, maar vorig jaar toch toegevingen gedaan als compensatie voor de beloofde investeringen,” zegt ACV-secretaris Ludo Cox. “Nu de directie koudweg laat weten dat het absoluut niet meer rendabel is om te investeren in een warmtekrachtcentrale, heeft dat zware gevolgen voor een nieuwe reorganisatie die op ons af zal komen. Wij vragen dan ook een bijkomende inspanning om een andere investering te doen. Het vertrouwen is momenteel helemaal zoek aangezien de gemaakte deals blijkbaar geen waarde meer hebben. Het beloven zware en harde onderhandelingen te worden.”

Voor een toelichting van de directie, werd vanuit Lanaken doorverwezen naar Maastricht, die op haar beurt de hete aardappel doorschoof naar… het antwoordapparaat van Corporate Communications in Brussel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.