Nieuws Limburg Miljoenenproject voor Hasseltste gaatjesboorder

Miljoenenproject voor Hasseltste gaatjesboorder

Miljoenenproject voor Hasseltste gaatjesboorder

K-Boringen, een bedrijf uit de portefeuille van de familie Kumpen dat tunnels graaft voor infrastructuurprojecten, kampt nog met de naweeën van de Europese financiële crisis. “Spanje ligt nog op zijn gat, Portugal loopt terug en ook het Griekse verhaal is niemand vreemd,” stelt gedelegeerd bestuurder Paul Kumpen. “Daardoor worden grote infrastructuurwerken uitgesteld, en blijft het niet eenvoudig om aan opdrachten van enige omvang te geraken. Zo wachten we al 15 maanden om in Zwitserland een tunnel door een berg te boren, en laat ook een project van Katoen Natie pp zich wachten. Volgens mij kan deze slechte conjunctuur in onze sector nog jaren aanhouden.”

Ondanks de omstandigheden heeft K-Boringen een redelijk jaar 2010 achter de rug. “Dat hebben we vooral te danken aan een groot project in Portugal,” aldus nog Kumpen. “We hebben daar 4 tunnels gegraven van minstens 1,5 kilometer lengte, die 600 meter ver in de zee verdwenen. De diameter aan de binnenzijde bedroeg 3,20 meter, zodat je er met een auto door kan rijden. We mogen fier zijn op deze realisatie.” K-Boringen (43 medewerkers) voert momenteel nog projecten uit nabij de Poolse grens, en tekende deze week een nieuw contract in Zweden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.