Nieuws Limburg Mimesys schittert op grootste VR-event ter wereld

Mimesys schittert op grootste VR-event ter wereld

Mimesys schittert op grootste VR-event ter wereld

Mimesys, een erg innovatief bedrijf uit Hasselt, heeft de Grand Prix de Jury gewonnen op Laval Virtual, één van de belangrijkste events in de wereld voor virtuele technologie.

Een woordje uitleg: Mimesys heeft technologie ontwikkeld waarmee mensen worden omgezet in holografische beelden. Er komen 3D-camera’s en allerlei gesofisticeerde apparaten voor virtual en augmented reality aan te pas. Op die manier kan je een persoon in real time en in 3D tot leven brengen. Een mogelijke toepassing is een videoconferentie, waarbij je de gesprekspartners aan de ene kant van de wereld, virtueel naast je aan tafel ziet zitten.

De technologie is vooruitstrevend, zelfs in het hippe wereldje van de virtuele technologie. Daarom werd Mimesys bekroond in Frankrijk tijdens het prestigieuze Laval Virtual. Hier komen alle belangrijke spelers van de wereld naartoe.

Mede-oprichter Davy Loots ging samen met zijn team, de prijs ophalen in Frankrijk. En fier!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.