Nieuws Limburg Mini-Flat neemt patent op platte koepel

Mini-Flat neemt patent op platte koepel

Mini-Flat neemt patent op platte koepel

Verandaspecialist Mini-Flat uit Beverlo heeft mooie vooruitzichten. Na jarenlange testen werd zopas een eigen ontwikkeling gepatenteerd en klaargestoomd voor commercialisering. “Het gaat om een platte lichtkoepel,” vertelt Bert Dierick, zoon van stichter Karel Dierick, en in volle voorbereiding om het commando van het familiebedrijf helemaal over te nemen. “Deze koepel kan handig zijn om niet het hele dak van de veranda uit glas te moeten maken, zodat de temperatuur in de zomer en de winter beter onder controle kan gehouden worden. Met deze koepel komt er alsnog voldoende licht binnen, zodat de sfeer die een veranda typeert, toch behouden blijft. We hopen met deze innovatie de concurrentie een beetje voor te blijven. Er is heel lang research naar verricht, onder meer om het verouderingsproces grondig te testen.”

Mini-Flat is intussen in volle expansie. Daarom wordt er nog niet ten volle ingezet op de verovering van buitenlandse markten. “Het probleem is vooral goede mensen vinden,” legt Bert Dierick uit. “Momenteel hebben we een tiental vacatures. We zoeken vooral werknemers met technische interesse, die we intern verder kunnen opleiden.”

De flatglass-lichtkoepel van Mini-Flat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.