Nieuws Limburg Minste faillissementen in laatste 10 jaar

Minste faillissementen in laatste 10 jaar

Minste faillissementen in laatste 10 jaar

De nieuwe cijfers over het aantal faillissementen liegen er niet om: het gaat goed met de Limburgse economie. Zowel in de afgelopen maand april als in het totale jaarbegin van 2018, komen we uit het op laagste cijfer van de afgelopen 10 jaar. Vooral in het voormalige arrondissement Hasselt is de daling spectaculair.

Graydon verzamelt maandelijks de cijfers. Tot dusver vielen er in 2018 in Limburg 224 faillissementen te betreuren. Voor een lager totaal moeten we terug gaan naar 2008. De daling ten opzichte van vorig jaar bedraagt bijna 8 procent, volledig toe te schrijven aan het oostelijke deel van Limburg. Kijken we naar de maand april alleen, stellen we in beide arrondissementen een spectaculaire daling vast (Hasselt: -33%, Tongeren: -23%). Geen enkele Vlaamse provincie doet beter.

Opvallend is dat het beter gaat met de horeca. Ook de klein- en groothandel in Limburg tellen minder faillissementen. Slechter gaat het met de garagehouders en transportbedrijven. De bouw blijft nagenoeg status quo.

Houden zo!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.