Nieuws Limburg Minstens 40 extra banen bij Punch Powertrain

Minstens 40 extra banen bij Punch Powertrain

Minstens 40 extra banen bij Punch Powertrain

Bij de Truiense producent van ecologische en automatische aandrijvingen Punch Powertrain zijn er momenteel 40 vacatures. “Eigenlijk hebben we er nog meer nodig. Maar we houden het op 40 om de groei in tewerkstelling te kunnen managen,” zegt CEO Cor van Otterloo.

Cor van OtterlooPunch Powertrain groeit als kool. De automatische aandrijfsystemen die het bedrijf ontwikkelt, vinden vooral hun weg naar autoconstructeurs in China en India, en andere landen waar de automarkt fors blijft groeien. Bovendien zijn de systemen erg geschikt voor hybride voertuigen en slaan de nieuwe ontwikkelingen goed aan. Momenteel is een twintigtal autoconstructeurs klant bij Punch Powertrain.

Personeel

Anderhalf jaar geleden telde het bedrijf in Sint-Truiden 290 medewerkers. Nu zijn het er al 370. “Die groei gaan we ook dit jaar volhouden,” zegt van Otterloo. “We zijn immers volop aan het investeren. Eigenlijk kunnen we 85 extra mensen gebruiken, vooral ingenieurs en operatoren. Maar omdat elke nieuwe werknemer door een andere moet opgeleid worden, zijn daar grenzen aan.”

Autosalon

De vacatures bij Punch Powertrain werden dinsdag door de technologiefederatie Agoria en de automobielfederatie Febiac bekendgemaakt naar aanleiding van het autosalon in Brussel. Momenteel hebben zo’n dertig bedrijven uit de voertuigindustrie samen immers 323 openstaande vacatures. Behalve de 40 bij Punch Powertrain zijn er bijvoorbeeld nog 20 vacatures bij Audi Brussels, 20 bij Volvo Cars in Gent en 30 bij Toyota Motor Europe in Zaventem. Daarvoor worden er zaterdag speeddates georganiseerd op het autosalon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.