Nieuws Limburg Mireille is blij dat werkkleding terug vuil wordt

Mireille is blij dat werkkleding terug vuil wordt

Mireille is blij dat werkkleding terug vuil wordt

De industriële wasserij Mireille uit Heusden-Zolder surft mee op de golf van de ecomische heropleving. “Vorig jaar hebben we een investeringsprogramma van 1,8 miljoen euro afgerond in de uitbreiding van onze capaciteit,” zegt general manager Willy Bellinkx. “We kunnen nu 75.000 stuks per week verwerken in plaats van 45.000 voordien. Maar net in die periode hadden heel wat van onze klanten te kampen met economische werkloosheid. En dus moest er minder kledij gewassen worden. Maar nu de bedrijven stilaan het zonnetje weer zien schijnen, is dat dat ook voor ons het geval. We kijken met een positief gevoel naar 2011, mogelijk met nog wat bijkomende aanwervingen.” Bij Mireille werken momenteel 259 mensen, verdeeld over de vestigingen in Heusden-Zolder en Merchtem. Opportuniteiten voor bijkomende overnames worden permanent onderzocht, maar er zit niets concreet in de pijplijn.

Het ’textielverzorgingsbedrijf’ heeft ook op andere vlakken het roer redelijk drastisch omgegooid. “De afgelopen 4 jaar werd bijna 4 miljoen geïnvesteerd in allerlei maatregelen om het milieu te sparen,” zegt Willy Bellinkx nog. “Vooral in de besparing van water en de ziuvering van het afvalwater.” Het bedrijf is ook ISO-gecertificeerd (9001 en 14001).

Thuisservice vervangen door depots
En hoewel Mireille zich tegenwoordig vooral op de KMO’s richt, worden de particuliere klanten zeker niet vergeten. “Vroeger hadden we een sterk uitgebouwde dienst die bij de mensen thuis de was ging ophalen en terugbrengen. Die werkwijze is economisch niet opportuun. Als alternatief hebben we een keten uitgebouw van depots, zoals krantenwinkels, waar particulieren hun textiel kunnen bezorgen en afhalen. Intussen hebben we het 500ste depot van Mireille officieel in gebruik genomen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.