Nieuws Limburg Mobis boekt zwaar verlies en injecteert kapitaal

Mobis boekt zwaar verlies en injecteert kapitaal

Mobis boekt zwaar verlies en injecteert kapitaal

Mobis Parts in Lummen, waar onderdelen voor Hyundai worden verdeeld, heeft vorig boekjaar afgesloten met een verlies van bijna 6,5 miljoen euro. Volgens het bedrijf heeft dit vooral te maken met de waardevermindering van de voorraad (-14,6 miljoen). De omzet ging wel fors de hoogte in, van 372 naar 412 miljoen euro. Daarmee hoort Mobis Parts tot de grootste 5 bedrijven van Limburg. En ook het personeelsbestand nam toe met 23 werknemers. Er zijn nu 258 mensen aan de slag.

Het bedrijf is niet bij de pakken blijven zitten om de financiële stabiliteit op te krikken. Vanuit Korea arriveerde een cheque van 20 miljoen euro, die middels een kapitaalsverhoging op de KBC-rekening van Mobis Parts werd gestort. Eigenaar Hyundai Mobis kreeg er 806 nieuwe kapitaalaandelen voor in de plaats.

Alles onder controle dus, daar in de Koreaanse enclave langs het Klaverblad…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.