Nieuws Limburg Mobis Parts in Lummen versterkt positie in top 10

Mobis Parts in Lummen versterkt positie in top 10

Mobis Parts in Lummen versterkt positie in top 10

Met een omzet van bijna 375 miljoen euro verstevigt Mobis Parts Europe in Lummen zijn plaats in de top 10 van de grootste Limburgse ondernemingen. Het Europese distributiecentrum voor onderdelen van Hyundai en Kia, zag het afgelopen boekjaar de verkopen stijgen met zo’n 62 miljoen euro. Daarmee zou Mobis Parts op de zevende stek komen, na Ford Genk, Borealis, ALZ, Tessenderlo Chemie, SKF en Power Tools.

De hogere omzet van de Koreaanse distributeur houdt ook een betere bottom line in: de winst na belasting bedroeg in 2010 zo’n 119.000 euro, terwijl een jaar voordien nog 83.000 euro verlies werd geboekt. Er werken nu volgens de sociale balans 235 mensen voor Mobis Parts Europe, een gevoelige stijging. Het Europese hoofdkwartier in Lummen heeft bovendien enkele maanden geleden nog een filiaal in Italië opgericht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.