Nieuws Limburg Mobis Parts wil 30 miljoen investeren in Beringen

Mobis Parts wil 30 miljoen investeren in Beringen

Mobis Parts wil 30 miljoen investeren in Beringen

Mobis Parts Europe, de Lummense verdeler van onderdelen van de Koreaanse automerken KIA en Hyundai, gaat in Beringen een gloednieuw distributiecentrum bouwen. Dit moet op termijn 200 nieuwe jobs opleveren. De investeringskost om tegen 2016 een magazijnruimte van 50.000 m² te bouwen, bedraagt zo’n 30 miljoen euro. Op het terrein van 12 hectare dat Mobis Parts van de Stad Beringen wil kopen (industriezone Ravenshout Noord), zullen in een latere fase uitbreidingsmogelijkheden aangeboord worden.

mobis lummenHet nieuwe distributiecentrum in Beringen zal fungeren als centraal magazijn voor de andere Europese en niet-Europese verdeelcentra van Mobis Parts, maar zal ook Hyundai en KIA-klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland rechtstreeks beleveren. Het bedrijf heeft vandaag aan het Klaverblad in Lummen zo’n 3.500 m² kantoorruimte in gebruik om deze activiteiten te coördineren.
Met een omzet van 475 miljoen euro, is dit één van de grootste ondernemingen in Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.