Nieuws Limburg “Moderne architecten onderschatten akoestiek”

“Moderne architecten onderschatten akoestiek”

“Moderne architecten onderschatten akoestiek”

Niet alleen in scholen is het huilen met de pet op wat de akoestiek betreft. Ook in de horeca, vergaderzalen, sporthallen en andere complexen worden bezoekers soms gek van barslechte klankweerkaatsing. Amptec in Diepenbeek, in feite gespecialiseerd in de inrichting van muziekstudio’s, heeft in deze problematiek een nieuwe zakelijke opportuniteit ontdekt. Het bedrijf van Bart Willems heeft een nieuwe afdeling opgestart die met behulp van allerlei geluidsdempende panelen, de akoestiek op punt kan stellen.

vicoustic“Er wordt momenteel veel te weinig aandacht besteed aan akoestiek,” vindt Willems. “Vooral in de moderne architectuur, met strakke, kale muren en minimalistische interieurs. In dat soort ruimtes krijgt geluidsoverlast vaak vrij spel. Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt: zit langer dan een uur in zo’n vergaderzaal of eetgelegenheid, en je wordt gek. Dat gaan we in grotere gebouwen dus verhelpen met akoestische panelen in alle kleuren, vormen en materialen.”

De nieuwe afdeling zal ook bijkomende tewerkstelling creëren.

J.Sm.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.