Nieuws Limburg Moderne fruitverwerker gaat de deuren sluiten

Moderne fruitverwerker gaat de deuren sluiten

Moderne fruitverwerker gaat de deuren sluiten

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van H-Apack in Sint-Truiden de intentie tot collectief ontslag aangekondigd. Hierdoor verliezen 29 mensen hun baan in het fruitverpakkingsbedrijf. Een achttal werknemers zou wel in een andere afdeling aan de slag kunnen blijven.

Luc BelsH-Apack is een afdeling van Veiling Haspengouw (op de foto: voorzitter Luc Bels aan de sorteerlijn). Er worden appels gesorteerd en verpakt in een van de modernste installaties van Europa. “Maar de cijfers zijn al een hele tijd niet goed, en daar komen nu de gevolgen van een slechte oogst bij,” zegt Miek Versavel, vakbondsecretaris van de liberale vakbond ACLVB. “Die tegenslag heeft de directie doen beslissen om H-Apack te sluiten. Daarbij zullen 23 arbeiders en 6 bedienden hun werk verliezen. Acht van hen zullen wel tewerkgesteld worden in H-Ppack, de afdeling waar peren gesorteerd en verpakt worden.”

De beslissing komt hard aan bij het personeel. “Ze zijn donderdag naar huis gegaan om het slechte nieuws te verwerken.” Woensdag worden de gesprekken tussen vakbonden en directie opgestart in het kader van de procedures van de wet op het collectief ontslag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.