Nieuws Limburg Mogelijk 26 jobs op de tocht bij Vasco (Dilsen)

Mogelijk 26 jobs op de tocht bij Vasco (Dilsen)

Mogelijk 26 jobs op de tocht bij Vasco (Dilsen)

Bij de Limburgse producent van radiatoren Vasco in Dilsen-Stokkem verliezen 16 mensen hun baan. Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Het gaat om 11 arbeiders en één bediende. Vier bedienden kunnen met brugpensioen. Naar verluidt zouden op termijn ook tien arbeiders met brugpensioen moeten, wat het totaal op 26 brengt.

Bij het radiatorenbedrijf, dat behoort tot de groep van de bekende Limburgse ondernemer Jos Vaessen, was dinsdag niemand voor commentaar beschikbaar. Het bedrijf beperkt zich tot de officiële mededeling die de ontslagen wijt aan de structurele overcapaciteit ten gevolge van de economische crisis.

Volgens de vakbonden wordt Vasco al enige tijd geconfronteerd met een moeilijke markt ten gevolge van deze economische conjunctuur. Aangezien het niet gaat om een collectief ontslag hebben de vakbonden alleen akte kunnen nemen van het ontslag. “Zowel ACV als ABVV hebben geprobeerd om gesprekken met de directie aan te knopen maar het bedrijf was niet bereid iets extra te doen voor de betrokken werknemers,” aldus vakbondssecretaris Bob Van Laecke (ACV). Ook al gaat het over een beperkt aantal ontslagen, toch vragen de vakbonden zich af of het daar bij blijft. Bij radiatorenproducent Vasco werken zo’n 280 mensen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.