Nieuws Limburg Mogen NedCar-Belgen ook Jaguars gaan bouwen?

Mogen NedCar-Belgen ook Jaguars gaan bouwen?

Mogen NedCar-Belgen ook Jaguars gaan bouwen?

Het is niet onmogelijk dat er bij NedCar in Born ook Jaguars en Land Rovers zullen gemaakt worden. Dat heeft Wim van der Leegte van VDL gezegd naar aanleiding van de ondertekening van de overname van de fabriek.

De Einhovense groep VDL is sinds maandag officieel eigenaar van de autofabriek NedCar. Vanaf midden 2014 zullen er in Born Mini’s geproduceerd worden in opdracht van BMW. De 1.500 werknemers zullen in de tussenperiode geleidelijk geïntegreerd worden. Zij komen in afwachting terecht in een banenpool die hen kan uitbesteden aan andere bedrijven. Bij NedCar werken ook 230 Belgen, voornamelijk Limburgers.

NedCar is de enige grote autofabriek in Nederland. Ze heeft een capaciteit van 200.000 auto’s. In eerste instantie zal BMW het overgrote deel van die capaciteit opeisen, maar volgens Wim van der Leegte zijn er gesprekken gestart met Jaguar en Land Rover, merken waar VDL nu ook al voor werkt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.