The Jane werd in 2014 geopend door chefs Sergio Herman en Nick Bril. De zaak sloot op de vorige locatie de deuren, en neemt nu een nieuwe start op ’t Eilandje in Antwerpen. Het meubilair, volledig uit marmer, is gemaakt door het Genkse bedrijf Il Granito. Angelo Rizzi en zijn team waren ook op de eerste locatie al huisleverancier van het het prestigieuze restaurant.
“In samenwerking met architect Nicolas Schuybroek hebben wij bijna alle tafels en zitbanken geproduceerd”, zegt Angelo Rizzi. “Schuybroek heeft ons de 3D-beelden doorgestuurd en details besproken. Wij hebben de meubelstukken technisch uitgewerkt, uitgetekend en geproduceerd, samen met Roux H. Meubelprojekten uit Genk.”
“In totaal hebben we ongeveer 40 platen natuursteen nodig gehad voor het interieur van The Jane, goed voor tien ton marmer”, schat Rizzi. “De stijl kun je omschrijven als warm en huiselijk, maar toch ruig. Het restaurant heeft een terracotta vloer en onze meubels zijn gemaakt van zacht Noord-Italiaans marmer, met daarnaast toch ruwe stoffen. We zijn er heel tevreden over.”
Het Genkse bedrijf, dat een tiental personeelsleden en medewerkers telt, vergaart al jaren internationaal faam. “We zijn momenteel bezig met drie projecten in Monte Carlo. En in New York werken we mee aan een privéappartement. Telkens meten we de meubels daar op, produceren we ze in Genk én gaan we ze daarna op de locatie plaatsen”, besluit Rizzi.