Mookum zet bedrijven aan tot productdesign

Bedrijven die ideeën hebben om nieuwe producten te ontwikkelen, en een uitstekende vormgever, ontwerper of uitvinder zoeken om het idee te vertalen naar een tastbaar product, kunnen hier voortaan voor terecht bij het platform Mookum.be. Het bedrijf van zaakvoerder Gert Gijbels uit Heusden-Zolder, breidt hiermee de formule voor particulieren uit naar de Limburgse bedrijfswereld.

Gert Gijbels"Het concept werkt via 'crowdsourcing", vertelt Gert Gijbels. "Daarbij maakt het bedrijf eerst een idee openbaar via ons internetplatform. Ontwerpers overal ter wereld worden vervolgens uitgedaagd om hiermee aan de slag te gaan. De ingezonden ontwerpen worden vervolgens online geplaatst, waarbij de klant het beste eruit kan pikken. Er is ook een financieringsmodel aan gekoppeld. Wie het mooi vindt, kan een aandeel kopen via crowdfunding. Eens het budget rond is, kan het product worden gemaakt, en op de markt gebracht. Aandeelhouders krijgen uiteraard hun deel van de winst."

"Hiermee spelen we in op de economische crisis, die maakt dat goede ideeën bij gebrek aan creativiteit en financiële middelen, in de kast blijven liggen," vertelt Gijbels. "Via Mookum.be hopen we die negatieve spiraal te kunnen doorbreken. Onze deur staat dus wagenwijd open voor bedrijven, die samen een challenge willen opzetten!