Nieuws Limburg Moslims zijn broodwinning voor Hasseltse vleesfabriek

Moslims zijn broodwinning voor Hasseltse vleesfabriek

Moslims zijn broodwinning voor Hasseltse vleesfabriek

Met de start van de ramadan worden de eetgewoonten van de moslims extra in de kijker geplaatst. Slimme bedrijven spelen al langer in op de trend om specifieke voeding voor moslims te maken. Zo ook Halal Supply in Kiewit (Hasselt). Nadat op de huidige productielocatie eerst de firma Deko Vleeswaren zich heroriënteerde naar de productie van halalcharcuterie, werd dit in 2012 een apart bedrijf met andere eigenaars. Met veel succes, want de omzet steeg vorig jaar van 9,3 naar 13,4 miljoen euro omzet en dit amper 2 jaar na de oprichting. Halal Supply is nu in handen van de Vlaamse ondernemersfamilie Vanden Avenne, die vooral gekend is als producent van veevoeders (550.000 ton per jaar). Zij zien nog groeimarge, aangezien de Belgische markt voor halalvlees wordt geschat op 2 miljard euro.

halalsupplyHet bedrijf heeft de lokatie ingepalmd van Deko Vleeswaren van de familie Droogmans, tegenwoordig actief onder de vennootschap AMJ Meat Products.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.